Broodje parmaham

Ingrediënten

  • Voor 4 broodjes
    • 4 triangel broodjes
    • zelfgemaakte pesto
    • 300 g parmaham of ander gedroogde ham
    • 50 g pijnboompitten
    • 100 g rucola

     

    Voor de pestoboter

    • 1 plantje basilicum
    • 2 el pijnboompitten
    • geraspte Parmezaanse kaas
    • teentje knoflook
    • el olijfolie
    • 125 g boter
    • zout
    • versgemalen peper

Bereidingswijze

Maal voor de pesto de aangegeven ingrediënten in een blender of vijzel. Klop de boter luchtig en voeg de pesto toe. Meng nog even door en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de broodjes open en besmeer met de pestoboter. Beleg met de parmaham en rooster de pijnboompitten goudbruin. Beleg met een handje gewassen/gesneden rucola. Doe nog wat pestboter op het broodje en bestrooi dit met pijnboompitten. Vouw het broodje dicht.

TOP