Griekse aardappelschotel met feta

Ingrediënten

  • 350 gr vastkokende aardappels/aardappelblokjes
  • 250 gr rundergehakt
  • 200 gr feta
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 tl gyros kruiden
  •  

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en snijd de aardappels in blokjes.
  • Snipper de rode ui en snijd de paprika en courgette in stukjes.
  • Giet een scheutje olie in een diepe pan (hapjespan) en voeg het gehakt en de gyros kruiden toe. Bak het gehakt rul.
  • Schep het gehakt uit de pan en voeg de aardappelblokjes toe.
  • Bak de aardappelblokjes circa 10 minuten en voeg dan de courgette en paprika toe. Bak de courgette en paprika 5 minuten mee. Voeg eventueel wat extra gyros kruiden toe.
  • Voeg dan de rode ui en het gehakt weer toe en zet na ongeveer 2-3 minuten het vuur uit.
  • Schep de aardappelschotel op twee borden en verkruimel de feta er overheen.
TOP