Italiaanse aardappelschotel met mozarella

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelblokjes
  • 100 gr salami
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1/2 courgette
  • 50 gr Parmezaanse kaas of geraspte mozzarella
  • 2 tl pesto
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 200 gr tomaten frito

Bereidingswijze

  • Snijd de salami, ui, paprika en courgette in stukjes.
  • Giet een scheutje olie in een diepe pan (hapjespan) en voeg de salami toe. Bak de salami een minuut of 5 en schep dan uit de pan.
  • Voeg vervolgens de aardappelblokjes toe (deze hoeven niet eerst voorgekookt te worden) en bak circa 10 minuten in dezelfde pan als waar je de salami in had gebakken.
  • Na 10 minuten kunnen de paprika, courgette en Italiaanse kruiden erbij en bak dit 5 minuten mee.
  • Na 5 minuten voeg je de ui en tomato frito toe en bak je het geheel nog 2-3 minuten.
  • Zet het vuur uit en voeg de pesto en salami toe. Meng alles door elkaar en verdeel de aardappelschotel over 2 borden.
  • Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas of mozzarella.
TOP