Brabantse hachee

Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 gram magere runder of paardenpoulet
- peper en zout
- 70 gram boter
- 5 grote uien in ringen
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 eetlepes bloem
- 3/4 – 1 liter vleesbouillon
- 2 plakken ontbijtkoek in blokjes (niet meer)
- 2 kruidnagels
- 2 blaadjes laurier
- 2 eetlepels azijn
- 5 jeneverbessen
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in boter in 10 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Bak ui en knoflook 8 minuten in het achtergebleven braadvet. Leg het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover en schep alles goed om. Verwarm de bouillon en schenk deze in de pan. Voeg kruidnagels, laurier, jeneverbessen en azijn toe en laat de hachee afgedekt op zacht vuur 2 1/2 uur stoven.
Voeg na 1 1/2 uur de ontbijtkoek toe.
Serveer de hachee met gekookte aardappelen of een romige aardappelpuree.