Hertenbiefstuk

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Pureestamper
  • Aluminiumfolie

Ingredienten:

Voor 4 personen.

 

  • 4 hertenbiefstukken (ca. 500 g)
  • 1 bio pompoen
  • 100 g kastanjes
  • 2 sjalotten
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 8 el olijfolie
  • 40 g boter
  • 100 ml melk
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 el bosvruchtenjam
  • 1 el gedroogde cranberry’s
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.

 

Was de pompoen. Verwijder de onder- en boven-kant, halveer en verwijder met een lepel de draderige binnenkant en de pitten. Snij de pompoen, zonder deze te schillen, in grove stukken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pompoen en de kastanjes over de bakplaat.

Besprenkel de kastanjes en de pompoen met 5 eetlepels olijfolie, zout en peper. Ris de rozemarijn en de blaadjes tijm van de takjes. Verwijder de buitenste schil van de sjalotten en snij de sjalotten in kwarten. Strooi de kruiden en sjalotten over de pompoen en kastanjes. Rooster 1 uur in de oven en schep halverwege een keer om.

 

Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze 20 minuten.

 

Haal de hertenbiefstukken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Zet het vuur uit, giet de aardappelen af en laat ze 2 minuten droogstomen met het deksel op de pan.

Verwarm intussen de melk. Voeg de melk en de boter toe aan de gekookte aardappelen.

Stamp fijn met een pureestamper en breng op smaak met zout en peper.

Doe het deksel weer op de pan.

 

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en bak ze op hoog vuur 4 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

 

Verwarm de bosvruchtenjam samen met de cranberry’s in het achtergebleven bakvet 2 minuten op laag vuur.

 

Serveer de biefstukken met de aardappelpuree, geroosterde pompoen, kastanjes, sjalotten en bos-vruchtencompote. 

TOP