Quiche
Ingrediënten
Benodigdheden
- quicheblik (wij gebruiken die van 24cm van de Action. erg handig met het ronddraaiend mes over de bodem om de quiche uit het blik te verwijderen)
- oven
Ingredienten:
Voor 4-6 personen.
- deeg voor hartige taart
- 550 gr prei in ringen
- 250 gr spekreepjes (voorbakken +/- 5 min.)
- 100-150 gr achterham in reepjes
- 3 eieren
- 1 eidooier
- 200 gr creme fraiche
- zout
- peper
Bereidingswijze
Vet het quicheblik in en edek de bodem van het blik met het deeg. Prik de deegbodem met een vork regelmatig. Zet de vorm in de koelkast om het deeg goed koud te laten worden.
Bak de prei 10-15 min. in de boter, laat daarbij zo veel mogelijk vocht verdmpen. Verdeel de stukjes ham, de voorgebakken spekjes en de prei op de deegbodem.
Klop de eieren los, met de eierdooier, creme fraiche, zout en peper. Schenk het eimengsel in de vorm en bak de taart in 30-40 min lichtbruin en gaar, in het midden van een voorvervarmde oven op 220C. Schakel de oven na +/- 20 min. terug naar 180C.
De taart is goed als een mes in het eimengsel wordt gestoken, er droog uitkomt.