Ree
Ingrediënten
Benodigdheden
- Pureestamper
- Aluminiumfolie
- Ovenschaal
Ingredienten:
Voor 4 personen.
- 600 g reemedaillons
- 300 g spinazie (diepvries)
- 700 g aardappelen
- 250 g aardpeer
- 250 g pastinaak
- 1 broccoli
- 150 g kruidenkaas
- 100 ml melk
- 4 el olijfolie
- 4 el bosvruchtenjam
- 1 el gedroogde cranberry’s
- Zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Ontdooi de spinazie.
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
Schil de aardpeer en pastinaak. Halveer en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Bak 30 minuten af in de oven.
Snij de broccoli in roosjes. Doe de aardappelen en broccoli in een grote pan met water en kook 20 minuten. Giet af en meng de spinazie erdoor samen met de kruidenkaas en de melk. Stamp met een pureestamper fijn. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de reefilets 4 minuten rondom bruin. Laat de filets rusten op een bord onder aluminiumfolie.
Verwarm de bosvruchtenjam en cranberry’s in een warme koekenpan in het resterende bakvet.
Serveer de reefilets samen met de puree, de geroosterde aardpeer, pastinaak en serveer de bosvruchtencompote erbij.