Snert

Ingrediënten

500 gram spliterwten (Silvo)
500 gram schouderkarbonade
250 gram doorregen spek
1 ui
1 grote prei
1 knolselderij met loof
1 winterwortel
1 aardappel
1 rookworst (350 gram)
1 ½ liter water
1 liter bouillon (gemaakt van maggiblokjes)
maggi
aromat
zout en peper

Voorbereiding

Snipper de ui.

Snij de prei in smalle ringen.

Schil de wortel en aardappel en snij deze in kleine blokjes.

Snij het loof van de knolselderij, was deze en snij de blaadjes fijn.

Snij het buitenste van de knolselderij weg en snij de knolselderij in kleine blokjes.

Rookworst in plakjes snijden.

 

Bereidingswijze

Doe de spliterwten met het water, de karbonade en het spek in de pan en breng het aan de kook.

Met een schuimspaan het schuim eraf scheppen.

Met de deksel op de pan de soep 45 minuten zachtjes laten koken.

Af en toe doorroeren.

De groente, aardappelen, vlees en selderieblad aan de soep toevoegen en 1,5 uur zachtjes laten koken.

Af en toe doorroeren.

Het vlees uit de soep scheppen, bot verwijderen en het vlees in stukjes snijden (evt. zwoerd verwijderen).

Het vlees en de rookworst in de pan doen en weer 30 minuten zachtjes laten pruttelen.

Soep op smaak maken met zout en peper, maggi en aromat

TOP