Spinazie fetaschotel
Ingrediënten
Voor 4 personen.
- 500 gr rundergehakt
- 500 gr aardappels
- 450 gr bladspinazie (diepvries)
- 1 beker blueband finesse voor koken/creme fraiche
- 150 gr gerookte spekblokjes = ongeveer 1 bakje
- 300 gr geraspte kaas = ongeveer 1 zakje
- 1 grote of 2 kleine ui(en)
- 2 teentjes knoflook
- 1 blok feta
- +/- 150 ml melk
- 2 eieren
- peper
- zout
- thijm
- 1 halve theelepel ajinomoto
Bereidingswijze
Snij de aardappels in kleine stukjes, kook ze beetgaar
Ontdooi de spinazie, snij de uit en knoflook fijn.
Bak de spekjes uit (overtollig vet weggooien) en bak het gehakt rul.
Doe de uien knoflook en spinazie bij het gehakt. Breng op smaak met peper, zout en ajinomoto.
Roer ondertussen de creme fraiche, eieren en een kwart van de kaas door elkaar, om iets te verdunnen kan je tussen de 100-200 ml melk toevoegen. Breng ook dit op smaak met peper, zout en thijm. Eventueel wat italiaanse kruiden toevoegen.
De helft van het gehaktmengsel in de schaal doen. Daarop de beetgare aardappels, een laagje kaas en de spekjes en de rest van het gehaktmengsel.
Giet hierover het eiermengsel.
30 min. in de oven op 200 graden.