Tomatensoep

Ingrediënten

Voor 4 personen.

 

  • 2 el gesneden verse basilicum
  • 1 kg rijpe tomaten (in grove blokjes gesneden)
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 pot kippenbouillon (zonder vlees)
  • 1 pot tomatenbouillon
  • 1 el aceto balsamico
  • 1 dl koksroom
  • 1 el suiker
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Fruit de uit met een scheutje olijfolie in een pan. Voeg knoflook en tomaten toe en bak dit 5 minutenmee. Giet de kippenbouillon zonder het vlees erbij. En giet ook de tomatenbouillon erbij.

Roer de aceto en de suiker door de soep en laat de pan met deksel ongeveer een half uur op laag vuur pruttelen. 

Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine, maar laat nog enkele stukjes in de soep. Indien u geen staafmixer heeft, snijd dan alle ingredienten heel fijn.

 

Haal de pan van het vuur en roer de room en het bascilium erdoor. Breng op smaak met peper en zout en serveer met een blaadje basilicum.

TOP